• Tavoitat meidät myös WhatsApp -sovelluksen kautta +358451653030
  • Pesuainetabletit lähetämme edullisella kirjetoimituksella (1,90€)
  • Yli 50€ tilaukset ilman toimituskuluja!
  • Tavoitat meidät myös WhatsApp -sovelluksen kautta +358451653030
  • Pesuainetabletit lähetämme edullisella kirjetoimituksella (1,90€)
  • Yli 50€ tilaukset ilman toimituskuluja!

01.11.2020

Miksi käyttää pyykkietikkaa?

Meillä on tiedetty jo pitkään pyykkietikan hyödyistä siivouksessa. Pyykkietikka on edullinen, ekoystävällinen ja mahtavan monikäyttöinen aine kotona. Sitä löytyy lähes kaikkien suomalaisten kaapista. Nappaa tästä itsellesi vinkit pyykkietikan käyttöön pyykinpesussa ja kodinpuhdistuksessa!

Pyykkietikan edut huuhteluaineena:

- Useissa huuhteluaineissa on haitallisia kemikaaleja jotka jäävät vaatteisiin ja kulkeutuvat iholle

- Markettien huuhteluaineita (ja pesuaineita) ostaessa ei tiedä, mitä oikeasti saa, sillä ainesosien ilmoittaminen on hyvin vapaata

- Puhdistaa myös konetta – kun käyttää pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan, konetta ei tarvitse enää erikseen raikastaa

- Pyykistä tulee pehmeää ja värit kestävät paremmin

- Vaatteiden sähköisyys vähenee

- Pyykkietikka neutralisoi pahoja hajuja (esim. hiki)

- Aito ja puhdas pyykkietikka ei sisällä ylimääräisiä kemikaaleja tai säilöntäaineita

- Etikan tuoksu ei jää vaatteisiin

10 tapaa käyttää pyykkietikkaa kodin siivouksessa

1. Hien hajun poistaminen vaatteista. Laita haiseva vaate ämpäriin. Lorauta päälle pyykkietikkaa ja vettä - anna vaikuttaa puoli tuntia. Pese vaate tämän jälkeen normaalisti koneessa.

2. Hajujen eliminointi kengistä. Sekoita pulloon 50:50 suhteessa pyykkietikkaa ja vettä. Suihkuttele haiseviin kenkiin - poistaa hajuja tehokkaasti.

3. Lasipintojen pesu. Suihkepulloon sekoitettuna 50:50 veden kanssa pyykkietikka poistaa tehokkaasti lian lasipinnoilta ja peileistä.

4. Kalkkisaostumien poisto. Suihkuta pyykkietikkaa sellaisenaan kalkkeutuneelle pinnalle. Anna vaikuttaa puolisen tuntia ja pyyhi karkealla kostealla liinalla.

5. Yleispuhdistus. Pyykkietikkaa voi käyttää pintojen yleispuhdistukseen laimentamalla etikan seuraavanlaisesti veteen: 1 osa etikkaa ja 9 osaa vettä.

6. Kemikaalijäämien poisto hiuksista. Jos haluat varmistaa, ettei hiuksiin jää esimerkiksi hoitoainetta - tee 50:50 laimennus veteen ja huuhtele hiukset pyykkietikalla. Hiuksista tulee myös ihanan pehmeät!

7. Vedenkeittimen ja kahvinkeittimen puhdistus. Lorauta etikkaa n. 1dl ja 0,5l vettä säiliöön ja anna vaikuttaa puoli tuntia. Juoksuta keittimen läpi. Muista huuhdella keitin puhdistuksen jälkeen. Tähän voi käyttää vain puhdasta etikkaa.

8. Lattiakaivon aukaisu. Kaada huonosti vetävään lattiakaivoon puoli desiä ruokasoodaa ja perään pari desiä etikkaa. Anna sihistä ja sen jälkeen muhia rauhassa tunnin verran. Huuhtele kuumalla vedellä.

9. Astianpesukoneen puhdistus. Aseta tyhjän astianpesukoneen ylähyllylle etikalla täytetty kuppi. Sulje kone ja napsauta pesuohjelma päälle. Kun ohjelma on loppu on koneesi taas raikas. Etikka poistaa koneen kalkkisaostumia ja poistaa hajuja.

10. Lemmikin pissatahrat pois matoista. Ennen etikkakäsittelyn aloittamista, testaa maton värinkestävyys tiputtamalla tilkka etikkaa huomaamattomaan kohtaan. Imeytä tahra ensin kosteaan luutuun, pyyhi sen jälkeen 50:50 etikka-vesi-liuoksella. Kun matto on lähes kuiva, ripottele vielä päälle ruokasoodaa ja imuroi se pois n. tunnin kuluttua. Hajun pitäisi poistua.

31.10.2020

Ekopure avasi Zero Waste Pointin Heinolassa

Zero Waste on nousevissa määrin esillä mediassa. Kyseessä on elämäntapa, joka haastaa vähentämään jätteen syntymistä. Tiesitkö, että me suomalaiset tuotamme keskimäärin 500 kiloa roskaa vuosittain? Kuulostaa aika hurjalta lukemalta.

Ekopure avasi 26.10.2020 Ekokauppa Luonnontähteen Heinolaan Zero Waste Pointin, josta Filling it -tuotteet ovat saatavilla irtomyyntinä.

Asiakkaat voivat tuoda oman täyttöastian mukana. Tarjolla on myös lasiastioita, jos oma astia unohtuu kotiin.

Saatavilla on pyykki- ja konetiskitabletteja, yleispesutabletteja sekä pyykkietikkatiivistettä. Pyykkietikkatiivistettä voi käydä täyttämässä pulloon hanallisesta säiliöstä.

Ekopure pyrkii noudattamaan tuotteissaan kestävän kehityksen periaatteita ja haastamme jatkuvasti itseämme miettimään, miten voisimme yhä vähentää tuotteiden pakkausmateriaalien määrää.

Ekokauppa Luonnontähden löydät osoitteesta:

Kauppakatu 10-12, 18100 Heinola

Tervetuloa!